Wat doe ik

Bij Rondom Vrouw ligt de focus op het welzijn van de vrouw. In elke fase van het leven kunnen er vragen zijn rondom het functioneren van het eigen lichaam.  Wat is gezonde voeding als ik zwanger wil worden? Moet ik eerst afvallen voor ik zwanger wil worden? Kan ik op mijn 40e al in de overgang zijn? Is er iets tegen opvliegers te doen?  Kan ik zelf iets doen aan mijn darmproblemen? Hoort het dat ik dikker wordt na de overgang?

Ik heb inmiddels ruime ervaring met het begeleiden van cliënten met overgewicht (ook als deze een GBP hebben of in het voortraject zitten om een GBP/Sleeve te krijgen) en vind het een uitdaging om zónder te veel beperkingen een evenwichtig voedingspatroon met u te ontwerpen.

In een eerste consult van ongeveer een uur brengen we samen in kaart wat uw vraag is en wat de problematiek kan zijn. Ik kan u uitleg geven over wat er in uw lichaam gebeurt. Vaak geeft dat al verduidelijking ten aanzien van uw klachten of antwoord op uw vragen.

Samen kunnen we een plan opstellen wat u kan doen om uw klachten beheersbaar te maken of uw vraag te beantwoorden. Soms gaat het om een leefstijladvies, een voedingsadvies, psychosociale begeleiding of eventueel gebruik van voedingssupplementen.

Meestal zijn er nog 2-3 vervolgconsulten nodig om de voortgang te evalueren en zo nodig het plan bij te stellen. Indien u van mij een coachingstraject wilt om (veel) overgewicht te verliezen zijn er gedurende een langere periode maandelijks consulten nodig.

U heeft geen verwijzing nodig van de huisarts om een afspraak te kunnen maken.

U kunt in de praktijk pinnen en ontvangt van mij een factuur die u (als u daarvoor verzekerd bent) kunt indienen bij uw zorgverzekeraar.